• Nowe posty
  • Posty bez odpowiedzi
  • Kto jest online
  • Nie ma użytkowników w trybie online :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 0 gości (wg danych z ostatnich 5 minut)
  • Najwięcej użytkowników (921) było online 18 lutego 2017, 10:31
  • Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

Wyjątkowe środki transportu

Moderator: mushek

autor: autostopowicze.org » 07 stycznia 2014, 16:05

Pochwal się czym jechałeś na stopa! Mile widziane zdjęcia! :)
Awatar użytkownika
autostopowicze.org
Pojechał/a busem na ASR

autor: System » 23 stycznia 2014, 16:01

Francja 2013

Wyobraźcie sobie złapać auto-lawetę na stopa. W środku kabiny są 3 miejsca, ale 2 osoby już są w środku! Nas też jest dwójka i w dodatku z plecakami!
Wychodzi pasażer otwiera drzwi transportowanego na lawecie Audi A6 i zaprasza do środka.

Jedziesz sobie autostradą.. Za kierownicą Audi A6. Mijasz Tiry i inne auta, a Ci się na Ciebie dziwnie patrzą.. Co w tym dziwnego, że jedziesz na innym aucie? :)

Foto:
Obrazek
Awatar użytkownika
System
Administrator

autor: stachu7624 » 09 lutego 2014, 19:50

W Holandii podwiózł mnie mocno ujarany ziomek na swoim miniaturowym skuterze. Jechaliśmy setką na autostradzie. Nie wiem co za demon siedział w tej maszynie. Foty nie mam, starałem sie przeżyć i nie myślałem o cykaniu zdjęć :D
Awatar użytkownika
stachu7624
Random

autor: Maniek » 09 lutego 2014, 20:29

Wojskowy opancerzony samochód terenowy którego prowadził kierowca który zawsze marzył by współpracować z wojskiem, stąd miał różne cacka.

Motorówka nad Zegrzem, starsze małżeństwo samo z siebie nas zabrało.
Awatar użytkownika
Maniek
Pojechał/a busem na ASR

autor: Magda » 09 lutego 2014, 20:30

Podobno do takich zalicza się jazda tico. Nasza zdecydowanie powinna. Kierowca (młoda dziewczyna) + 4 autostopowiczów + 4 wielkie plecaki - wszystko na siedzeniach, bo miała załadowany bagażnik. Laska do tego pisała SMSy prowadząc samochód na autostradzie :ugeek: to było straszne... [Austria]

Dostawczak bez bocznych drzwi (ale my z przodu ;)), z rozwaloną skrzynią biegów, bodajże z przypadkowym fotelem, ogólnym trajkotaniem, totalna rudera - w Chorwacji, ale tylko kilkaset metrów.
Magda
Random

autor: Kaja » 09 lutego 2014, 22:17

Samochód techniczny na autostradzie 1 km do tyłu (kierowca wybiegł aż do połowy łąki, żebyśmy mogli usłyszeć, że idziemy na złą granicę i że chce nas podwieźć) + podwózka pod granicę i gratisowe cukierki świąteczne :D [Węgry/Chorwacja]

Raz jeszcze jechałam z paczkami UPSem, na pace [Hiszpania] i z hipisami, rozpadającym się wanem, na pace, wśród zdobytego przez nich jedzenia z supermarketu i dziwnej instalacji, doprowadzającej olej do silnika, a będącej na zewnątrz i przy okazji, rozlewającej ten olej dookoła...nie polecam :) [Francja]
"Zacznij tam gdzie jesteś. Użyj tego co masz. Zrób to co możesz :)"
Arthur Ashe
Awatar użytkownika
Kaja
Random

autor: Marcin » 10 lutego 2014, 01:32

A jako wyjątkowy środek transportu na stopa mogę powiedzieć jacht? Czy liczy się tutaj tylko autostop?
Dobra, niech będzie o autostopie. Na Gibraltarze jechaliśmy na stopa autobusem. Nie chodzi o darmowy przejazd trasą, tylko faktycznie autostop. Poznaliśmy jednego kierowcę autobusu, który wziął nas do zajezdni, poprosił innego kierowcę i ten inny kierowca zawiózł naszą trójkę wielkim, normalnym autobusem pod wskazany adres - w czasie, gdy powinien siedzieć w zajezdni.
Awatar użytkownika
Marcin
Pojechał/a busem na ASR

autor: xsemofil » 10 lutego 2014, 11:21

na pace obsługi autostrady i autokar Eurolines bodajże ;)
Awatar użytkownika
xsemofil
Random

autor: fail » 10 lutego 2014, 13:20

Łapałam już policję, rozlatujące się samochody itp., ale to moja trójka:
3.Pusty autokar na trasie Łódź-Warszawa. Pojechałam na ognisko do łódzkich przyjaciół, po imprezie 5 rano, stoję skacowana przy drodze, łapię. Zatrzymuje się koleś jadący autokarem i mówi żebym sobie wybrała jedno z 40 miejsc :)
2. Para w chorwackiej Istrii, 40 km jechaliśmy około dwóch godzin, bo co około 5 km zatrzymywaliśmy się na poboczu na buszka, prowadzący samochód koleś uznał, że nie będzie stwarzał zagrożenia na drodze i palił w czasie jazdy...
I mój numer 1. Po tegorocznym sylwestrze w Gołkowicach pojechaliśmy na after w Zakopanem. W górach złapaliśmy 6 osób traktor z przyczepka...
Filmik z traktorem: https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 7cCDWb2LNg
Awatar użytkownika
fail
Random

autor: krzep » 10 lutego 2014, 14:13

SIEMANKO!

Co prawda nie jechałem niczym nadzwyczajnym, ale za to... PIERWSZY RAZ KIEDY JA KOGOŚ WZIĄŁEM NA STOPA!

Było to w Indiach. Wypożyczyłem skuterek, pojechaliśmy na pustynie do miejscowości Sam. Minąłem Hinduskiego ziomka, który machnął kciukiem, chwila konsternacji i zawróciłem ;-)

Oczywiście oni nie traktują stopa tak jak my. Chodziło o podwózkę w miejscu, gdzie nie ma lokalnego transportu. Hajsu nie wziąłem, a duma że mogłem pierwszy raz kogoś zabrać (nie mam prawka i fury, więc nie mam też takiej okazji) - iście zajebombastyczna xD

Polecam, Paweł Krzepina.
"There's a milion options I see. The trouble is choosing one" - John Frusciante
Awatar użytkownika
krzep
Random

Następna

Wróć do Opowieści podróżnicze