• Nowe posty
  • Posty bez odpowiedzi
  • Kto jest online
  • Nie ma użytkowników w trybie online :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 0 gości (wg danych z ostatnich 5 minut)
  • Najwięcej użytkowników (921) było online 18 lutego 2017, 10:31
  • Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

Przywitaj się!

autor: korbi » 25 sierpnia 2014, 15:28

Cześć, cześć.
Tu Marcin.
Od czasu do czasu zdarza się mi gdzieś pojechać. Zdecydowanie zbyt rzadko.
Pozdro
korbi
Random

autor: Jaskooka » 26 sierpnia 2014, 00:20

Witam,
Mam na imię Ewa. Z kilkoma osobami już się znam z autostopika, wiele osób z Was zapewne poznam gdzieś kiedyś. Długo zwlekałam by się tu zarejestrować (do tej pory fb mi wystarczał w końcu się zdecydowałam ponieważ tu znajdę grupę osób które są pozytywnie zakręceni tak jak ja oraz dla których pasją jest podróż. Dla mnie osobiście autostop:
"Jest lekiem na całe zło
I nadzieją na przyszły rok.
Jest gwiazdą w ciemności,
Mistrzem świata w radości,
Oto cały on - autostop...
Gdy głupota z biedą już mnie mają,
Robi zmianę i mam znowu cyrk.
W oczach ognie znów się zapalają,
I ponownie chcę znów żyć.
Jest lekiem na całe zło,..."

W najgorszych chwilach mojego życia gdy wali się wszystko i zaczynać muszę od nowa pokazuje o co gram i że:
"Do stracenia nie mam nic
Do odkrycia za to własny ląd
Nie będzie łatwo
pokonać muszę swą niewiarę w siebie i opór słów
Nic się nie zmieni jeśli dziś
Nie zagram o wszystko albo nic
Taka okazja może być tylko raz
Już czas ...
ruszam stąd jeszcze dziś
o wszystko gram, żeby żyć."

Nadszedł czas na kolejny etap w moim życiu - ciekawe z kim i gdzie mnie zaprowadzi? tego nie wie nikt :)
Jaskooka
Random

autor: JafaR » 26 sierpnia 2014, 20:12

Cześć!
Cieszę się, że mogę dołączyć do tego jakże elitarnego grona :)
Mam 23 lata i jestem studentem na UE w Wrocławiu - właśnie zaczynam ostatni semestr, a co za tym idzie stoi przede mną bardzo ważny wybór swojej kariery bla bla bla itd, etc...
Grałem w simsy na tyle dużo, że wiem, że kariera może poczekać - tak samo żona, dzieci i wypasiona chata - wszystko samo z czasem przyjdzie ;)
A wracając do właściwego tematu, czyli stopa - na razie nie mam się może czym pochwalić - ot dystanse do 100 km jak autobus ucieknie, a moim największym osiągnięciem jest dojazd do Walencji w ramach tegorocznego ASR, ale mam zamiar to zmienić z Waszą pomocą oczywiście :)
Jw. czeka mnie pisanie pracy (czyli kupa wolnego czasu), a od wiosny będę mieć czasu jeszcze więcej.
Wyjazd w granicach UE? Piszesz i jedziemy! Jestem otwarty na pieprznietych ludzi i nowe wrażenia!
Moją wymarzoną podróżą jest zwiedzenie Rosji - od zachodu, przez Moskwę, Syberię aż po Władywostok! Co prawda bieżąca sytuacja polityczna nie zachęca do spełnienia tego marzenia, ale jak się to mówi: Jak Mahomet nie mógł przyjść do góry, to góra przyszłą do Mahometa (oby nie oczywiście) :P
Do zobaczenia na trasie!
JafaR
To co dla jednych jest iluzją może być rzeczywistością dla innych -
wszyscy żyjemy wewnątrz świata naszych własnych fantazji...
Awatar użytkownika
JafaR
Random

autor: ubi89 » 28 sierpnia 2014, 13:00

Hej!! jestem Ubald i jestem wbrew pozorom rodowitym polakiem...
Nie posiadam większego doświadczeznia w stopowaniu. Troche po Polsce no i po Turcji w trakcie erasmusa. W planach większa wyprawa przynajmniej europejska :D
Awatar użytkownika
ubi89
Random

autor: podróżnięci » 30 sierpnia 2014, 08:17

Hej!
Cieszymy się, że dołączyliśmy do grona forumowiczów. Tu Weronika i Radek, choć pisaniem zajmuje się Weronika ;) pierwszą podróż stopem odbyliśmy 2 lata temu i do tej pory udało nam się zwiedzić takie kraje jak Niemcy, Dania, Belgia, Francja, Hiszpania, Portugalia, Australia, a obecnie jesteśmy w Indonezji. Od autostopowania uzależniliśmy się na tyle, że rzuciliśmy prace i postanowiliśmy ruszyć w świat.
Autostop jest dla nas nie tylko środkiem tansportu, lecz także przywróceniem wiary w ludzką bezinteresowność oraz sposobem na poznanie niesamowitych ludzi.
Pozdrawiamy serdecznie!
www.podroznieci.pl
Awatar użytkownika
podróżnięci
Random

autor: tara » 31 sierpnia 2014, 16:30

hey!
czesc wszystkim !!
bede wyruszac do pracy za kilka dni badz tygodni ,
zobaczymy jak sie uda i powiedzie;
powodzenia wszystkim

ja
mieszkam we francji od roku,
w toulouse,
mam namiary na pusty sqocik w toulouse ,
pozdrawiam!!!

powodzonka tez
tara
Random

autor: Idziek! » 08 września 2014, 07:07

Cześć

Dołączyłem do forum, bo chcę poznać ludzi z którymi będę mógł dzielić swoją życiową pasję- autostop.
Na forum chcę znaleźć osobę która dołączy do mojej kolejnej wyprawy.
Sam o sobie mogę powiedzieć, że jestem awanturnikiem, szukającym przygód. Nie lubię siedzieć w miejscu. Zostałem ostatnio absolwentem politechniki- co wskazuje, że jestem umysłem ścisłym.
Skrupulatnie dobieram i ważę, ekwipunek który mam spakować do plecaka, lecz po za tym jestem lekkoduchem który nie głowi się nad planem na następny dzień.

Pozdrawiam
Idziek
Awatar użytkownika
Idziek!
Random

autor: Maya » 12 września 2014, 09:46

Witam!
Jestem Magda, dopiero zaczynam swoją przygodę z autostopowaniem:)
Pozdrawiam serdecznie :))
Maya
Random

autor: radekgdynia » 13 września 2014, 13:26

Hej Wszystkim!

Nazwali mnie Radek, a urodziłem się 25 lat temu. Nie mam bogatego CV, ale posiadam wielką pasję poznawania świata. Żyję trochę poza przyjętym przez społeczeństwo schematem, ale jest mi z tym dobrze. Kilka wypraw autostopowych już za mną i czas na kolejne. Marzy mi się Iran na Nowy Rok. Pochodzę z Pomorza. Jeżeli jest tutaj dusza, która uwielbia podróże, włóczenie się będzie mi miło poznać:) Pozdrawiam i zapraszam na mojego bloga: sosenwdrodze.blogspot.com !
radekgdynia
Random

autor: ToMajor » 07 października 2014, 17:10

Siemano wszystkim. :D

Major się kłania. :D Jeśli miałbym się opisać w 2 słowach to powiedziałbym o sobie "Niezniszczalny optymizm". Studiowałem w Lublinie, ale zrezygnowałem i przeniosłem się do Bradford, żeby szybciej zarabiać pieniądze na podróże. ;) Duchem wiecznie mam 20 lat i prędko się to nie zmieni. Ostatnie 2 wypady dość skromne, bo tylko do Pragi i Wiednia, ale planuję całe przyszłe wakacje nadrabiać zaległości, stąd też mój wyjazd na wyspy. Na co dzień interesuje się rozwojem osobistym i zmienianiem świata na lepsze co aktywnie uskuteczniam(to chyba większa pasja niż podróżowanie). Ideologicznie jestem Yes Manem(podobnym do tego jakim był Jim Carrey w "Jestem na Tak!", z kilkoma różnicami) i całe moje życie kręci się w okół tych dwóch słów, a żyję całkiem aktywnie. :D Pozdrawiam wszystkich serdecznie. ;)
ToMajor
Random

PoprzedniaNastępna

Wróć do Przywitaj się! :)