• Nowe posty
  • Posty bez odpowiedzi
  • Kto jest online
  • Nie ma użytkowników w trybie online :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 0 gości (wg danych z ostatnich 5 minut)
  • Najwięcej użytkowników (921) było online 18 lutego 2017, 10:31
  • Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

Przywitaj się!

autor: AlinaJack » 18 czerwca 2014, 11:51

Cześć!

Mam na imię Alina, od jakiegoś czasu podróżuję na stopa. Do tej pory podróżowałam w ten sposób jedynie z potrzeby, kiedy nie było autobusów do mojego rodzinnego miasta lub kiedy w portfelu hulał wiatr i nie było pieniążków.
AlinaJack
Random

autor: Piotr » 24 czerwca 2014, 17:44

Cześć

Jestem Piotrek, pochodzę z Kolna, mieszkam w Białymstoku, właśnie skończyłem technikum. Kiedyś wpadł mi do głowy pomysł żeby pojechać na stopa gdzieś na koniec świata, i tak ta myśl sobie krąży w mojej głowie już chyba kilka lat. Puki co jeszcze jej nie zrealizowałem, ale dowiedziałem się w międzyczasie że mnóstwo ludzi tak robi, jest to jak najbardziej możliwe i chyba nie takie trudne jak kiedyś myślałem. Coraz bardziej też czuję, że coraz bliżej do pierwszej podróży. Na zachód europy na początek, chociaż docelowo marzy mi się dotarcie do Maroko, ale jak na początek może trochę zbyt ambitnie więc zobaczymy jak to wyjdzie. Generalnie nic nie planuję raczej bo kiepsko mi wychodzi trzymanie się planów. Jak narazie czytam blogi i fora podrużnicze, czasem jakąś książkę, zbieram sobie informację i karmię wyobraźnie. To tyle o mnie, cieszę się że do Was dołączyłem, mam nadzieję że niedługo nadarzy się jakaś okazja aby poznać kilku z Was na żywo, gdyż w moim otoczeniu niema ludzi włóczących się stopem po świecie.
Piotr
Random

autor: Janek1948s » 04 lipca 2014, 18:21

Cześć! ;)
Jestem Janek, Pochodzę z Orzesza (okolice Rybnika). Stopuję jak na razie tylko sporadycznie i to na bardzo krótkich odcinkach. Zafascynował mnie ten sposób podróżowania!
Mam nadzieję że się przełamię i zacznę zwiedzać autostopem ;)
Pozdrawiam ! :D
Janek1948s
Random

autor: kotka-trzpiotka » 06 lipca 2014, 05:38

hejo :)

Magdalena. Żona, matka, miłośniczka ciężkiego plecaka i długich kilometrów.
Przez wzgląd na pociechy i pracę może nie jeżdżę dużo ale staram się to robić przynajmniej dwa razy w roku :) Ot tak np. w czwartek wróciłam z trasy do Budapesztu przez Wiedeń i Bratysławę - polecam, fajna trasa :)

Koniec sierpnia/ początek września zamierzam zwiedzić większość część Rumuni - dojazd do samej Rumuni i z powrotem z Katowic albo Cieszyna z zaprzyjaźnionym Panem Tirowcem poznanym podczas ostatniej autostopowej wyprawy :) był tak uprzejmy, że dał na siebie namiary bo jeździ tranzytem tydzień w tydzień :) ktoś chętny do towarzystwa ? W trasę oczywiście dzieci nie zabieram :)

całuski
Awatar użytkownika
kotka-trzpiotka
Random

autor: Bordh » 06 lipca 2014, 16:05

Hejka jestem Jack ;)
Pochodzę i zamieszkuje aktualnie Olsztyn. Po studiach na UWM. Aktualnie się luzuje co sprawia, że człowiek jest wyrywny w świat :D Mam chyba jakąś żyłkę podróżnika czy coś xD
Aktualny cel to Grecja, a na pewno interesuje mnie zachód europy i polskie góry. Bądź czeskie/słowackie góry, które są również godne uwagi :)
Mam nadzieje na parę wypraw w tym roku, a w następnym jeszcze więcej :)
Bordh
Random

autor: arni1433 » 06 lipca 2014, 22:16

Czesc Nazywam sie Arnold obecnie przebywam w UK i jak tylko nadarzy sie okazja do powrotu to pakuje sie i jade stopem :D doswiadczenie mam niewielkie raptem przejechanych 800 km po Polsce :D
kazdy przeciez zaczynal :D Witam wszystkich i serdecznie Pozdrawiam :)
arni1433
Random

autor: Draxos » 07 lipca 2014, 18:29

Cześć wszystkim. Mam na imię Konrad, mieszkam w Mazowieckim- Płock. Trafiłem tutaj bo kiedyś zabraliśmy dwoje autostopowiczów jadących na -tu moje zdziwienie- Gibraltar. Wypytywałem z zaciekawieniem jak to możliwe, co i jak aż w końcu bardzo się tym zainteresowałem i trafiłem tutaj. Pozdrowienia dla wszystkich, w szczególności z Płocka
Draxos
Random

autor: Marshal » 08 lipca 2014, 12:39

Jestem Michał i obecnie studiuję w Poznaniu na politechnice. Zawsze uwielbiałem podróżować, przede wszystkim po górach. W wielu krajach nie byłem, lecz w te wakacje wszystko się zmieni, ponieważ mam w planach wyjazd autostopem wraz z dziewczyna w kierunku południa ;)
Marshal
Random

autor: Stachu » 16 lipca 2014, 11:46

Cześć, mówcie(piszcie) mi Stachu, pochodzę ze Śląska, ale studiuję w Warszawie na Polibudzie. Ze stopem nie mam wielkich doświadczeń ot kilka krótkich przejazdów po Polsce, ale podoba mi się ten sposób podróżowania i mam zamiar nadrobić braki w doświadczeniu(-; Poza tym lubię chodzić po górach oraz żeglować, zarówno na morzu jak i śródlądziu, nie cierpię leżeć plackiem na plaży.
Stachu
Random

autor: Kala B » 20 lipca 2014, 09:57

cześć, jestem Kala, studiuję w Trójmieście, mam sentyment do Francji, ale zarówno nadzieję na dotarcie stopem we wszystkie kierunki świata :) witam się!
Awatar użytkownika
Kala B
Random

PoprzedniaNastępna

Wróć do Przywitaj się! :)