• Nowe posty
  • Posty bez odpowiedzi
  • Kto jest online
  • Nie ma użytkowników w trybie online :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 0 gości (wg danych z ostatnich 5 minut)
  • Najwięcej użytkowników (921) było online 18 lutego 2017, 10:31
  • Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

Rzym, 25.03.- na 27.04 (kanonizacja Jana Pawła II)

Moderator: Monia

autor: karolina » 06 stycznia 2014, 18:55

hej jestem Karolina,

mieszkam w okolicach Gdańska, wybieram się rowerem do Rzymu na kanonizację naszego Papieża i szukam kompana/kompanów/kompanki. Ze względów bezpieczeństwa stawiam na chłopaków, ale chętnych dziewczyn też od razu nie skreślam,więc odzywajcie się!

Przejechałam już parę kilometrów stopem,w tym za granicą, więc wiem na czym rzecz polega. Z językami ogólnie nie mam problemu, włoskiego się uczę, więc do wyjazdu będzie mniej-więcej komunikatywny:)

To będzie mój pierwszy dłuższy trip rowerem (info dla tych, którzy nie są gotowi jechać z amatorką;) Do zrobienia zostało praktycznie wszystko, od zakupu roweru i treningów po planowanie trasy i terminów. Dużo, ale już widziałam takie niemożliwe rzeczy! Planuję ruszyć na kilka tygodni przed terminem, nie wiem ile nam droga zejdzie, pewnie i tak trzeba będzie być dość elastycznym, ja nie mam z tym problemu i fajnie gdybyś i ty nie miał/a. Dobry spontan nie jest zły;)

Zależy mi na poznaniu się przed wyjazdem: rozmowach, wspólnym planowaniu, w miarę możliwości na spotkaniu, choćby na krótko. W trasie liczy się wsparcie, a nie tylko pośpiech, żeby zdążyć, dlatego wolę mieć kilka dni w zapasie. Noclegi na dziko pod namiotem bądź "po ludziach", nie wykluczam couchsurfingu. Jedzenie na własną rękę, ale nie zapominając o innych;) Na miejscu mam zamiar pozwiedzać, nie widzę problemu jeśli tobie taki sposób nie odpowiada, po prostu się rozdzielimy na jakiś czas.

Czekam na twoją wiadomość, odważ się, przeżyjemy niesamowitą przygodę!

Mile widziane wszelkie rady od doświadczonych podróżników dot.sprzętu, podróży, ubioru, narzędzi itp.

pozdrawiam, karola
karolina
Random

Wróć do Rowery