Z Polski jeszcze kilka miejsc (wszystko powinno być googlowalne, jakby ktoś chciał jechać i nie mógł wygooglować szczegółów to zapraszam PW i uzupełnie dokładniej) :
- Kędzierzyn Koźle opuszczona jednostka wojskowa (najciekawsze są połączone piwnice pod kilkoma barakami). Mieszkają tam jacyś bezdomni, chociaż widziałem tylko śpiwory a spędziłem tam noc, łącznie z ogniskiem (rozpalony w wymontowanej centrali wentylacyjnej).
- Częstochowa skład starych wagonów kolejowych.
- Zabrze nigdy nieukończony kompleks szpitalny, kilkunastopiętrowy główny budynek, masa piwnic ... wróć, właśnie go wyburzyli.
- Bielsko-Biała (akurat to miejsce jest dość dobrze znane) Kozubnik. PRLowski kompleks hotelowy. Zdaje się że zaczęli tam coś remontować, polecam poczytać zanim się pojedzie bo może być brak dostępu.
- Będzin (dzielnica Grodziec) stara cementownia, wielki obiekt poprzemysłowy. Jak ktoś to będzie zwiedzał w weekend - niech się do mnie odezwie. Kilometr dalej w zamkniętym budynku biurowym po kopalni mój klub zrobił sobie siedzibę, może będziemy robili tego samego dnia jakiś event?
- Zachodnia Polska - Międzyrzecki Rejon Umocniony. Wiele, wiele kilometrów tuneli, cały system obrony budowany przez Rzeszę (za późno zaczęli, Stalin przejechał przez to zanim zdążyli się przygotować). Koniecznie z wcześniejszym planowaniem i rozeznaniem, albo bardzo dużą ilością czasu na jeżdżenie. Są odcinki do zwiedzania turystycznego, a tak to jest bardzo różnie. Mogą być kłódki, zaspawane drzwi, zalane tunele itd.
- Tarnowskie Góry - dawna kopalnia. Ciężko to znaleźć i nie mogę za dużo o tym teraz napisać. Wybieramy się tam za jakiś miesiąc, to napiszę tutaj co i jak po eksploracji.
- Jaworzno - dawna cementownia. Na lewo od głównego wejścia (z cieciem - uwaga) jest mała dróżka, którą można spokojnie wejść na teren.