• Nowe posty
  • Posty bez odpowiedzi
  • Kto jest online
  • Online jest 1 użytkownik :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 1 gość (wg danych z ostatnich 5 minut)
  • Najwięcej użytkowników (921) było online 18 lutego 2017, 10:31
  • Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Mazury

Moderator: Monia

autor: stachu7624 » 09 marca 2014, 17:02

Czołem,

Wybieram się na kilka dni pod namiot na Mazury i mam kilka pytań do kogoś kto już tam był o podobnej porze roku albo mieszka w pobliżu. Zdaję sobie sprawę, że odpowiedzi na te pytania łatwo znaleźć w wyszukiwarce, interesuje mnie jednak Wasza perspektywa.

1. Jak z autostopem na mazurach? Coś tam przejeżdża? :)
2. Czy jest problem z wilkami? (będę dzwonił do leśników jeszcze)
3. Czy są jakieś problemy z rozbijaniem namiotów w najładniejszych miejscach?
Awatar użytkownika
stachu7624
Random

autor: Marcin » 09 marca 2014, 23:03

Z moich doświadczeń na mazurach autostop jest banalny, co do spania na dziko też nie powinno być problemu. Mi się zdarzało tam spać na dziko, ale w jachcie, a to trochę inna sprawa, jednak z namiotem również będzie spoko.
Awatar użytkownika
Marcin
Pojechał/a busem na ASR

autor: nereidka » 19 marca 2014, 12:09

Z autostopem zarówno na Warmii, jak i na Mazurach problemu większego nie ma :)
Wilki widziałam tylko na monitoringu z Nadleśnictwa w Szczytnie < pisali o tym w gazecie, więc sam oceń jak dużo tu wilków XD > Co do rozbijania namiotu, nie wiem co masz namyśli pisząc " najładniejsze miejsca- na dzikiej plaży i polanie w lesie nigdy nie miałam z tym problemu :) Przy okazji w Starych Jabłonkach jest opuszczone pole namiotowe na końcu wsi, nie zarośnięte jeszcze, a z dwiema przyjemnymi małymi plażami :)
nereidka
Random

autor: Maniek » 25 marca 2014, 18:13

na Mazurach rozbijałem się w lasach których jest tam dużo. Ogólnie z namiotem nie ma problemu.
Awatar użytkownika
Maniek
Pojechał/a busem na ASR

autor: Jabula » 01 kwietnia 2014, 09:53

a nawet jak rozbijesz się w nie dozwolonym miejscu (np. rezerwat) i spotkasz leśniczego to udawaj, że się zgubiłeś, nie wiesz gdzie jesteś i się niezmiernie cieszysz, że w końcu widzisz jakiegoś człowieka, który wskaże Ci drogę :) Emerytowany nadleśniczy z okolic Olsztyna twierdz, że to na nich działa :)
Awatar użytkownika
Jabula
Random

Wróć do Polska