• Nowe posty
  • Posty bez odpowiedzi
  • Kto jest online
  • Online jest 1 użytkownik :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 1 gość (wg danych z ostatnich 5 minut)
  • Najwięcej użytkowników (921) było online 18 lutego 2017, 10:31
  • Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Nastolatek autostopem

Moderator: mushek

autor: Karlik » 24 maja 2016, 13:19

Witam,
za kilka miesięcy kończę 16 lat i udaję się do technikum. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad tym, aby wyjechać gdzieś autostopem. Niekoniecznie sam, może namówię jeszcze kogoś, w co wątpię. Przechodząc do sedna - mam w związku z tym kilka wątpliwości. Po pierwsze: czy istnieją jakieś paragrafy, który by mi tego zabroniły? Po drugie chciałbym tutaj zapytać o zdanie osoby obyte z autostopem, czy taka wyprawa jest w moim przypadku odpowiednia, co się z tym wiąże. Ewentualnie jakieś argumenty, by przekonać moich rodziców. No i pytanie, czy jest jakaś ewentualna tania alternatywa dla spania w lesie?
Karlik
Random

autor: Johnny Mielony » 28 czerwca 2016, 20:53

Wydaje mi się, że jeśli chodzi o podróżowanie po kraju to żadnych paragrafów nie ma. Jeśli chodzi o alternatywę dla nocowania w lesie, są to na pewno schroniska młodzieżowe. Musisz jedynie pamiętać, że w takich schroniskach często wymagany jest jakiś papierek od rodzica.
Johnny Mielony
Random

autor: Julian » 03 lipca 2016, 22:04

odważnie, ale co do spania to dobry namiot i pole biwakowe to chyba najlepsza opcja.
Julian
Stały bywalec

Wróć do Wyjazdy