• Nowe posty
  • Posty bez odpowiedzi
  • Kto jest online
  • Online jest 1 użytkownik :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 1 gość (wg danych z ostatnich 5 minut)
  • Najwięcej użytkowników (921) było online 18 lutego 2017, 10:31
  • Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Jak dojechać tanio WRO-PRAGA-MONACHIUM

Moderator: mushek

autor: Cesarz » 28 stycznia 2014, 13:30

Siema!
Mam pytanie, jak można w miarę tanio dojechać z Wrocławia do Pragi i z Pragi do Monachium.
Mam po jednym dniu na te odcinki. Jeśli autostopem to jaką trasę sugerujecie i ile czasu może ona pochłonąć?
Jakieś tanie autobusy?
I jak to jest z tymi pociągami? Do granicy, przesiadka i znów to samo? Na jakie miasta się kierować?
Obecnie zbieram informacje, dlatego tu też wrzucam wszystkie swoje wątpliwości.
Cesarz
Random

autor: System » 28 stycznia 2014, 16:54

Jak ja jezdziłem do Monachim to zawsze przez Niemcy. Trasa Wro-Drezno-Chemnitz-Nurnberg-Monachium. Jest to trasa tylko o 8km dłuższa, a Niemcy sa pewniejsze na stopa niż Czechy. tymbardziej, że pełno tranzytu jedzie na tej trasie. Wg google maps Trasa Wrocław-Monachium przez Czechy zajmuje 7h autem, a przez Niemcy 6,5h.

Jeśli nie autostopem to poszukaj oferty przewoźnika Sindbad, tu masz ich stronkę http://www.sindbad.pl/

ew. wpisuje w gogole transport/przejazd Wrocław-Monachium jest pełno prywaciarzy którzy śmigają busami.

Mozesz poszukac jeszcze na portalach z platymi przejazdami typu bla bla car czy carpooling.

Pozdro .:)
Awatar użytkownika
System
Administrator

autor: Cesarz » 28 stycznia 2014, 19:18

Nooo dzięki!
Tylko, że ja chciałem w czwartek zrobić WRO - PRAGA, przespać się u znajomego i w piątek PRAGA - MONACHIUM.
Too chyba na luzie się da jechać tak ? :) nigdy nie praktykowałem stopa w tamtych stronach, hmm w ogóle nawet za granicą... i nie wiem na jakie miasta po drodze się kierować (?), ale chyba coś wymyślę.
Cesarz
Random

autor: System » 29 stycznia 2014, 18:21

To na spokojnie dasz radę.:) tylko ubierz sie ciepło i nie zapomnij RĘKAWICZEK!!!: )
Awatar użytkownika
System
Administrator

Wróć do Wyjazdy