• Nowe posty
  • Posty bez odpowiedzi
  • Kto jest online
  • Online jest 1 użytkownik :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 1 gość (wg danych z ostatnich 5 minut)
  • Najwięcej użytkowników (921) było online 18 lutego 2017, 10:31
  • Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Rumunia 24.06-06.07 - last minute...

Moderator: Monia

autor: ursus arctos » 17 czerwca 2015, 22:07

Witajcie,

23 czerwca mam ostatni egzamin na studiach i wybieram się na krótkie autostopowe wakacje. Cel: Narodowy Park Apuseni w karpatach Zachodniorumuńskich i jego okolice, z małym przystankiem po drodze na nizinie węgierskiej (Hortobagy).

Jeśli chcesz spędzić noc pod gwiazdami na najprawdziwszym stepie, podziwiać konne akrobacje węgierskich czikoszów, zobaczyć jaskinie w której zagryzło się na śmierć 140 niedźwiedzi, dotrzeć nad zatrute jeziora w Geamanie, wędrować po przepięknym płaskowyżu Padisz, poznać rumuńską kulturę pasterską i zakosztować ich wina to musisz jechać razem ze mną. Na koniec zaś wyplażujemy się w rejonie Tisza-to lub nad Balatonem. Jeśli miałabyś / miałbyś własne propozycje to jestem na nie również otwarty.

Studiuję w Krakowie, mam 24 lata. Stopem jeździłem po Czechach, Słowenii i Szwajcarii. Preferuje podróże niskobudżetowe, spanie na dziko, ale na jedzeniu, wstępach i winie nie oszczędzam;) Masz ochotę się wybrać? Napisz na priv lub na fejsie to się dogadamy.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001890582749
Awatar użytkownika
ursus arctos
Random

Wróć do Szukam kompana/-ki