• Nowe posty
  • Posty bez odpowiedzi
  • Kto jest online
  • Online jest 1 użytkownik :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 1 gość (wg danych z ostatnich 5 minut)
  • Najwięcej użytkowników (921) było online 18 lutego 2017, 10:31
  • Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Sugestie o forum.

autor: Senti » 06 marca 2014, 18:06

Mam kilka dość istotnych wydaję mi się uwag w sprawie forum.

Menu uzytkownika: czemu jest w prawej strony, a nie na górze? Zabiera to mnóstwo przestrzeni, przez co forum staje się mniej czytelne. U mnie przy rozdzielczości 1280x1024 to prawie 1/4 ekranu.

Odstęp między postami - czemu taki wielki? Zmniejszyć do minimum.

Profil w poście: wywalić dane o rejestracji i liczbę postów. Zbędne informacje, które "wydłużają" niepotrzebnie krótkie posty.

Tytuł wątku - w podglądzie wątku w ogóle nie widoczny, zlewa się z całym postem. Do tego w zakładce każdy wątek zaczyna się od "Forum Autostopowiczów - wyświetl temat" i dopiero nazwa tematu. Utrudnia to przeglądanie przy kilku otwartych stronach. Wywalić pierwsze dwa człony i będzie dobrze.

Zakładek może być sporo, ale najważniejsze by wszsytkie subfora były widoczne na stronie głównej pod forum głównym jak np. tutaj: http://www.fly4free.pl/forum/

Noclegownia - co robi w imprezach? W ogóle cała Strefa Podróżnika jest do ogarnięcia na nowo, bo ja się tam kompletnie gubię.
Senti
Random

autor: OPIK » 09 marca 2014, 21:29

A może integracja profili z facebookiem?
OPIK
Random

autor: Marcin » 09 marca 2014, 23:00

co do odstępów między postami - nie zgodzę się, właśnie tak jest czytelnie, bo każdy post jest oddzielony wyraźnie. Ale faktycznie data rejestracji moim zdaniem bez sensu.
Co do menu po prawej - bez względu, czy jest, czy nie, część z postami nie powinna być zbyt szeroka. Im jest węższa, tym łatwiej się czyta, ale to już jest temat na większy esej i nie koniecznie jestem odpowiednią osobą, do pisania o tym.
Awatar użytkownika
Marcin
Pojechał/a busem na ASR

autor: trebron » 13 marca 2014, 23:08

Nie sądzicie, że warto stworzyć nowy dział odnośnie samych noclegów? Przecież spanie to jakby nie było co najmniej 25% podróżowania. Mówię o podziale najpierw na kontynenty, potem na państwa (tak jak w przewodniku) a potem na popularniejsze miasta. Mówię tutaj głównie o genialnych, ciekawych, miejscach na dziko, ale też o spaniu po taniości w jakichś hostelach. Byłby dosyć przejrzyście, a pytania o spanie pojawiają się na fb dość często.
trebron
Random

autor: ChickenTrip » 21 marca 2014, 20:24

Witajcie,

Jeśli to nie byłby duży kłopot, to fajnie jakby w wersji mobilnej forum, znalazłyby się przyciski do powrotu do poprzedniej kategorii. Czytając ten temat "Sugestie o forum", niemogę wrócić do kategorii "Regulamin i Sugestie", by np. wejść do tematu "Regulamin". Muszę wracać się na główną i znowu szukać kategorii.
Jest to kłopotliwe gdy wejdziemy w jakiś temat z linkow na dole strony, gdzie są linki do ostatnich odpowiedzi. Wchodząc tak w temat, nie wiemy w jakiej jesteśmy kategorii. Czy to "Szukam kompana/ki" czy np. "Przywitaj się".
Często używam mobilnej i powiem, że ciężko jest z obsługą ;)

Pozdrowionka ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
ChickenTrip
Random

autor: Tef » 24 marca 2014, 15:42

To kiedy będzie mi "pikać" lub wyskakiwać komunikat jak ktoś odpisze na mój post ? tego brakuje mega ! jak i wspomnianej już nawigacji
...Więc kimże w końcu jesteś?
- Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.
Awatar użytkownika
Tef
Random

autor: Patrykowski » 28 marca 2014, 10:04

Jesteście mega ! Dzięki wielkie za tyle zacnych uwag na temat funkcjonowania forum :) Staramy się jak najszybciej udoskonalić to miejsce dla nas wszystkich :D
Awatar użytkownika
Patrykowski
Administrator

autor: tikat » 31 marca 2014, 09:04

Przydała by się też możliwość dodawania wątków do obserwowanych/ ulubionych. Po jakimś czasie, gdy będziesz chciał powrócić do interesującego wątku miałbyś to na 2 kliknicia, a tak trzeba przekopywać, szukać. Póki jest jeszcze małą wątków, to spoko, ale wyobraźcie sobie za rok, czy dwa...

Raz jeszcze bardzo proszę o zaimplementowanie (a przynajmniej rozważenie) wtyczki do Tapatalk. Jej zainstalowanie znacząco ułatwi łączność z forum będącym w trasie :)
Awatar użytkownika
tikat
Random

autor: marchewka » 08 kwietnia 2014, 16:25

@Senti

duże odstępy są spoko, rozstrzelenie sprzyja czytelności.

tak samo optowałam za węższą przestrzenią do pisania. Taka jak jest teraz bardzo mi się podoba, ew. +10%, nie więcej. Niedobrze mi się czyta fora o formie "od deski do deski", zapełnione dodatkowo drobnym maczkiem, kiedy wzrok musi się przesuwać na zbyt dużej szerokości i ogarniać wielką przestrzeń. Dla mnie teraz jest git.
Awatar użytkownika
marchewka
Pojechał/a busem na ASR

autor: ChickenTrip » 16 kwietnia 2014, 14:58

Użytkownik nie może kasować swoich tematów, a przydałaby się taka opcja. Znaczy ona jest, ale niedziała.
Obrazek
Awatar użytkownika
ChickenTrip
Random

PoprzedniaNastępna

Wróć do Regulamin i Sugestie