• Nowe posty
  • Posty bez odpowiedzi
  • Kto jest online
  • Online jest 1 użytkownik :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 1 gość (wg danych z ostatnich 5 minut)
  • Najwięcej użytkowników (921) było online 18 lutego 2017, 10:31
  • Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Przywitaj się!

autor: zabrana » 24 marca 2014, 12:53

Dziwna sprawa, ale albo nie założyłam konta, albo nie pamiętam danych... :P
Na imię mam Sabina, jestem z Krakowa i tutaj chwilowo mieszkam,
jestem z tych, co stopowali więcej po Polsce niż po Europie i świecie.
Najbliższe plany:
- majówka (a może i chwilę dłużej) w Amsterdamie i szeroko pojętych okolicach (na pewno chcę odwiedzić Luksemburg)
- po powrocie z majówki, może od czerwca, może od lipca, chciałabym pojechać gdziekolwiek przed siebie z jakimś kompanem, który gra na gitarze i nie boi się na graniu ulicznym zarabiać :)

Do zobaczenia na poboczach :)
zabrana
Random

autor: Dorismile » 25 marca 2014, 15:15

Heeeeeeeeeej :D Jestem Dorota,w sumie to zwykle słysze Doris więc nie wiem jak to jest :D Mam 18 lat :D
Lubię przygody,szeroko pojęte,kocham kiedy cos się dzieje !
Uwielbiam podróżować,długo krótko wszytko!
Lubię sport-obecnie gram amatorsko w kosza i badmintona :p Lubie tez jeżdzić na rowerze,robic zdjęcia-bardziej jako pamiatki i miłe dla okaz rzeczy niz jakas sztuka (moja własna mała dla szczęscia :D ) i wielka wiedza i drogi szpszęt -niet :D

Moim marzeniem jest stopowanie do Hiszpani :) narazie zaliczyłam tylko przez Polske i zamierzam dobytek powiększać,jestem tez harcerką,lubie sie uśmiechać śpiewać i robić wszystko co jest fajne ciekawe i mnie zainteresuje chociaz na chwile :D
W tym roku jade na woodstock w pokojowym patrolu (może kogoś z Was spotkam tam ? ) chętnie poznam nowych szalonych stopowiczów i nie stopowiczów bo poznawanie ludzi to przecież frajda jest :D !
Bańki mydlane wcale nie sa tylko dla dzieci ! oł noł,wieczne dziecko :D
pozdrawiam cieplutko!
"Zbyt wielu ludzi myśli o bezpieczeństwie zamiast o szansie. Wydają się być bardziej przestraszeni życiem niż śmiercią"
James F. Bymes
Awatar użytkownika
Dorismile
Random

autor: roland » 25 marca 2014, 18:01

Siemanko, jestem Roland ;)
Jak kazdy tutaj, kocham podroze - male i duze :D
Od jakiegos czasu stalem sie milosnikiem zeglugi, nabralem juz troche doswiadczenia plywajac na atlantyku. Stopem zjezdzilem troche europy i dostalem sie na karaiby. W planach zdobyc wschod - czyli zaatakowac stopem Azje.
Co tam jeszcze... kocham kino i stara dobra muzyke rockowa, milosnik ksiazek Palahniuka, nonkonformista i wielbiciel zimnego piwka z kufla ;)
Awatar użytkownika
roland
Random

autor: Cesarz » 25 marca 2014, 19:19

Cześć!
Nazywam się Czarek i wkręciłem się w tanie podróżowanie.
Obecnie prowadzę stronę, która łączy moje dwie pasje, czyli podróże i JiuJitsu.
www.roadjitsu.pl
https://www.facebook.com/roadjitsu?ref=ts&fref=ts
Zapraszam!
Do zobaczenia na trasie!
Cesarz
Random

autor: Linds » 26 marca 2014, 18:55

Witam!
Jestem Kamil, dla przyjaciół Linds.
Wkrótce skończę 22 lata. Jestem Polakiem, w którym płynie krew podlaska, urodzony i wychowany w Tychach, przez przyjaciół mam nadany tytuł Poznaniaka, prawie Wrocławiaka (dzięki częstym wizytom u przyjaciół mieszkających w tych dwóch miastach), a mieszkam i studiuję już trzeci rok logistykę (spec. transport) w Warszawie. Różnorodność jak widać, jest! :lol:

Podróżowanie i zwiedzanie świata to moja pasja. Zdążyłem zwiedzić już ponad 3/4 Polski, dużą część Bałkanów, Londyn. Większość wojaży transportem samochodowym lub kolejowym, tylko do Londynu samolot.

Jeśli chodzi o doświadczenie autostopowe, to jest tego niewiele:
- Samemu trasa Zgierz - Biała (DW702) dł. 8,6 km
- Z przyjacielem trasa Wrocław (MOP Michałowice) - Łódź dł. 192 km
- samemu Warszawa / Morgi - Poznań dł. 298 km

W wakacje planuję większą trasę:
Warszawa - Berlin - Amsterdam - Paryż - Lazurowe Wybrzeże - Rzym - Florencja - Wenecja - Wiedeń - Tychy i może coś po drodze :)
Linds
Random

autor: mick » 28 marca 2014, 15:05

Cześć.
Na imię mam Michał. Rocznik '88. Pochodzę z Wręczycy Wielkiej nieopodal Częstochowy.
Pasją moją największą od niedługiego czasu to rower i każda możliwość spędzenia wolnego czasu na łonie natury. Lubię też fotografować przyrodę, choć nie mam profesjonalnego sprzętu.
Lubię chodzić po górkach i pagórkach, najlepiej gdy na szlaku nie ma nikogo. Raczej nie lubię zwiedzać miast, choć nie mam nic przeciwko, żeby czasem jakieś ciekawe odwiedzić.
Moja najdłuższa podróż stopem to trasa Wręczyca - Gniezno. Nie wspomnę o trasach pomniejszych.
mick
Random

autor: Miriam » 28 marca 2014, 19:52

Siema! :D

Jestem Miriam, podróżuję, stopuję i w ogóle (niespodziewane, nie?). Nawet bloga piszę! http://mikobezgranic.wordpress.com/
https://www.facebook.com/pages/MiKo-bez ... 7378189674 - jak ktoś chciałby się więcej o mnie i tych podróżach dowiedzieć, to zapraszam serdecznie! :)
Miriam
Random

autor: IZzz... » 03 kwietnia 2014, 19:30

Witam wszystkich :P
Jestem Iza . W zeszłym roku razem z przyjacielem przemierzyliśmy stopem pół Polski (nie starczyło czasu na całą xD ) była to najlepsza przygoda w moim życiu i uwierzyłam , że na prawdę można tak zwiedzić wiele ciekawych miejsc a przy okazji spełniłam swoje marzenie. Po drodze wielu ludzi dziwiło się, że jeszcze można tak podróżować .Przy okazji prowadziłam małe sprawozdanie z tej podróży na facebooku , jeśli ktoś był by ciekawy zobaczyć jak to wyglądało to zapraszam https://www.facebook.com/IzabelaCzernis ... ske?ref=hl
Pozdrawiam wszystkich , którzy właśnie dzięki takim wycieczką przeżyli niesamowite przygody :)
IZzz...
Random

autor: KatarzynkaLbn » 04 kwietnia 2014, 10:01

Witam wszystkich
Nazywam się Kasia, urodziłam w '94. Pasjonuje się podróżami. Autostopem jak na razie poza kraj nie wyjechałam, ale planuję. Liczę na niezapomniane wrażenia.
Do zobaczenia na trasie. :D
Awatar użytkownika
KatarzynkaLbn
Random

autor: Diego » 06 kwietnia 2014, 13:35

Siema!
Jestem Diego ;) Aktualnie (wciąż jeszcze) studiuję we Wrocławiu :P

Moja przygoda ze stopem rozpoczęła się końcem maja ubiegłego roku, tak więc całkiem niedawno. Był to całkowicie spontaniczny wypad do Amsterdamu (decyzja podjęta w 5 sekund, a cel podróży zweryfikowany już na trasie). Muszę się jednak przyznać bez bicia, iż niestety ale po Polsce jeszcze za bardzo nie stopowałem... Póki co to wyłącznie Europa zachodnia - Holandia, Hiszpania, Francja, Niemcy. Jednakże w najbliższym czasie tak sobię myślę by zjechać właśnie naszą ojczyznę wzdłuż i wszerz ;)

Ponadto jestem zapalonym Woodstock'owiczem, więc jeśli ktoś się wybiera, to może się tam odnajdziemy :P
Kocham muzykę, w szczególności metal i reggae, może i dziwne połączenie, ale mnie kręci ;)
Uwielbiam zimne piwko z kufla z niewielkich lokalnych browarów ;) Więc jeśli ktoś byłby przypadkiem we Wrocku to chętnie się spotkam i wyskoczę na browarka ;)

To na razie tyle o mnie, może będzie okazja spotkać się gdzieś w trasie, albo na jakimś innym survivalu i bliżej się poznać ;)

Pozdrawiam i szerokości życzę ;)
Diego
Random

PoprzedniaNastępna

Wróć do Przywitaj się! :)