• Nowe posty
  • Posty bez odpowiedzi
  • Kto jest online
  • Online jest 1 użytkownik :: 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 1 gość (wg danych z ostatnich 5 minut)
  • Najwięcej użytkowników (921) było online 18 lutego 2017, 10:31
  • Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

Autostopem ze zwierzakiem

Moderator: majkel

autor: Mathilda » 05 marca 2015, 16:36

Witam, czy komuś z was w podróży stopem towarzyszy przyjaciel zwierzak? Pies, kot, szczur czy jakiekolwiek inne stworzenie? Planuję wybrać się z moim kotem na Bałkany i chętnie przyjmę kilka cennych wskazówek od kogoś bardziej doświadczonego ;)
Walk your walk and don't look back, always do what you decide.
Awatar użytkownika
Mathilda
Random

autor: fail » 19 października 2015, 08:57

Podróżowałam z psem, chihuahua. Reakcje kierowców same pozytywne, od razu znajdują się też tematy do rozmowy o pupilach. A w zimę czasami moja psina nawet nie wychodziła i spod kurtki i po długim czasie kierowca był zaskoczony że mamy dodatkowego pasażera :P Zaznaczam jednak, że mój pies jest grzeczny, śpi całą drogę na kolanach, dobrze znosi podróże. Nie wyobrażam sobie sytuacji kiedy zwierzaka nie da się upilnować i chodzi on po aucie lub nie jest przyzwyczajony i np. wymiotuje.
Minus jest taki że niesiesz na plecach oprócz swoich rzeczy również wyposażenie swojego towarzysz i jego karmę. No i nie możesz zabunkrować plecaka w krzakach i ruszyć na imprezę. :D A no i myślę że może być trudniej znaleźć CS/hostel przyjazny zwierzętom.
Awatar użytkownika
fail
Random

Wróć do Jak zacząć? Porady.